De man dy’t hout dûnsje liet

Muziek, video, drukwerk

In 2018 was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. In dat jaar zijn er vele prachtige uitvoeringen geweest in en rond Leeuwarden. Één van die projecten “Under de toer” (Onder de toren) nodigde Friesche dorpen uit om onder de toren van de kerk een manifestatie te organiseren. Toneel, muziek, exposities. Ook Mantgum deed mee aan dit project, en zette een prachtige manifestatie op touw. Een dans- en theatervoorstelling met de naam “De man dy’t hout dûnsje liet” (De man die hout liet dansen).

Voor dit project werd ik benaderd om (dans)muziek te schrijven voor de voorstelling. Een prachtige uitdaging waar ik mijn volle potentieel in aan mocht boren. Het uitgangspunt voor de muziek werd het geluid dat ik opnam in het atelier van een houtsnij kunstenaar.

Het beeld- en geluidsmateriaal samen werden verschillende videos en tracks die tijdens de manifestatie te zien en te horen waren. Voor het project ontwierp ik ook houten CD’tjes, waar de muziek van de voorstelling “op te beluisteren was” (Via een downloadcode).

Ook mocht ik het programmaboekje van de driedaagse manifestatie ontwerpen. Ik kijk nog steeds met trots en plezier terug op dit project!

https://dunsjendhout.bandcamp.com/

Scroll naar top